Νέο πρωτόκολλο ενίσχυσης γονιμότητας!

Νέο πρωτόκολλο ενίσχυσης γονιμότητας παρουσίασε ο Δρ. Ευάγγελος Σακκάς στο περιοδικό Αττικές Σελίδες Υγεία για Όλους και στο onmed.gr.

Το καινοτόμο πρωτόκολλο αντιμετώπισης της υπογονιμότητας απευθύνεται σε ασθενείς με ενδομητρίωση.

Η ενδομητρίωση είναι από τις δυσκολότερες ασθένειες που αφορούν στην υγεία της γυναίκας και κατ’ επέκταση στη γονιμότητά της. Καταρχάς, το 10% του γυναικείου πληθυσμού είναι πιθανό να διαγνωστεί με ενδομητρίωση. Ομοίως, γνωρίζουμε ότι το 40% των γυναικών με ενδομητρίωση παρουσιάζουν προβλήματα υπογονιμότητας.

Τι είναι η ενδομητρίωση;

Στην Gyn Care IVF εφαρμόζουμε ένα καινοτόμο πρωτόκολλο αντιμετώπισης της υπογονιμότητας. Ο σκοπός αυτής της νέας προσέγγισης που προτείνει η ομάδα ειδικών γονιμότητας της Gyn Care IVF είναι η βελτίωση των συμπτωμάτων της ενδομητρίωσης. Κατά συνέπεια, πετυχαίνουμε την αύξηση των ποσοστών εγκυμοσύνης σε γυναίκες που κάνουν εξωσωματική και τέλος την αποφυγή του χειρουργείου όταν αυτό είναι δυνατό.

Έως σήμερα, η συντηρητική αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης αφορά στη χορήγηση αντισυλληπτικού χαπιού, διακοπή κύκλου μέσω της τριπτορελίνη και στη χρήση της διενογέστης το γνωστό visannette.Η επιστημονική μας ομάδα προτείνει ένα νέο πρωτόκολλο ενίσχυσης γονιμότητας.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι κάθε μικρή ή μεγάλη βλάβη ενδομητρίωσης παρουσιάζει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Αυξημένη αγγειογένεση. Ειδικά, σε αυτό το σημείο συμβαίνει η ανάπτυξη της ενδομητρίωσης. Η διασπορά είναι ταχύτατη. Θυμίζει τον μηχανισμό επέκτασης μιας νεοπλασίας
  • Φλεγμονή. Είναι πλέον αποδεκτό ότι κάθε εστία ενδομητρίωσης είναι και σημείο έντονης φλεγμονής
  • Αυξημένη δημιουργία συμφύσεων. Δηλαδή, οι ίνες που αναπτύσσονται μεταξύ οργάνων στην κοιλιά και δυσχαιρένουν τη φυσιολογική λειτουργία τους.
  • Μειωμένη απόπτωση. Όπως και στις νεοπλασίες, έτσι και στην ενδομητρίωση παρατηρούμε αυξημένο πολλαπλασιασμό ενδομητριωσικών κυττάρων χωρίς παράλληλα να πεθαίνουν (απόπτωση).

Επιστημονική θεραπευτική αντιμετώπιση με το νέο πρωτόκολλο ενίσχυσης γονιμότητας!

Όπως προκύπτει, το καινοτόμο πρωτόκολλο αντιμετώπισης της υπογονιμότητας περιλαμβάνει τη χορήγηση συνδυασμού 3 ουσιών, της μετφορμίνης, της μελατονίνης και της ρεσβερατρόλης με συγκεκριμένο τρόπο και δοσολογία που δρουν πάνω σε αυτούς τους 4 πυλώνες.

Ας δούμε τι είναι και πως λειτουργεί κάθε μία από αυτές τις ουσίες που συμπεριλαμβάνουμε στο νέο πρωτόκολλο ενίσχυσης γονιμότητας.

  • Μετφορμίνη. Δεν είναι άλλη ουσία από το γνωστό αντιδιαβητικό φάρμακο που δρα κατά της αντίστασης στην ινσουλίνη. Εναλλακτικά, τη γνωρίζουμε με το εμπορικό όνομα glucophage. Πρακτικά, μειώνει την αγγειογένεση, τη φλεγμονή και τις συμφύσεων και τέλος την απόπτωση των ενδομητριωσικών κυττάρων.
  • Μελατονίνη. Είναι μια ορμόνη που την παράγει η επίφυση. Η επίφυση είναι ένα μικρό όργανο του εγκεφάλου και είναι υπεύθυνη για τον κύκλο του ύπνου, για τον κιρκάδιο ρυθμό και εν μέρει για την αναπαραγωγή. Αποδεδειγμένα, η μελατονίνη έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές αλλά και αντιφλεγμονώδεις δράσεις που όπως είπαμε μας ενδιαφέρει στην ενδομητρίωση. Ειδικότερα, εμποδίζει τη δημιουργία συμφύσεων και τέλος βελτιώνει την ποιότητα του ωαρίου.
  • Ρεσβερατρόλη. Είναι φυτοοιστρογόνο που ανήκει στις φαινόλες και το συναντάμε σε υψηλές συγκεντρώσεις στα σταφύλια, στο κρασί και στη σόγια. Επιπλέον, παρουσιάζει υψηλή αντιφλεγμονώδη δράση. Με αυτόν τον τρόπο, προωθείται η απόπτωση ενδομητριωσικών κυττάρων. Σήμερα την μελετάμε ως ουσία που θα μπορούσε να εμποδίσει ακόμα και τη γέννηση της ενδομητρίωσης.

Στην Gyn Care IVF, κατόπιν αξιοσημείωτης μελέτης, κατασκευάσαμε ένα νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο που αφορά στον συνδυασμό των 3 παραπάνω ουσιών.

Εξετάζουμε ενδελεχώς τις ασθενείς μας. Στην περίπτωση διάγνωσης ήπιας έως μέτριας ενδομητρίωσης, προτείνουμε το καινοτόμο πρωτόκολλο αντιμετώπισης της υπογονιμότητας ανάλογα με την περίπτωση, ηλικία και επιθυμία για εγκυμοσύνη.

Οι μελέτες είναι αισιόδοξες. Ελπίζουμε η ιδέα μας να υιοθετηθεί και από άλλες επιστημονικές ομάδες. Σαφώς, γνώμονας παραμένει η υγεία της γυναίκας.

Εάν ονειρεύεστε τη δημιουργία οικογένειας, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε το στόχο σας. Όπλα μας, η επιστημονική γνώση, η καινοτομία και η αγάπη για το λειτούργημα μας, τη δημιουργία ζωής.

Προτείνουμε για εσάς: Αναζωογόνηση Ενδομητρίου (PRP), Λαπαροσκοπική Αναγέννηση Ωοθηκών

Share This Story:

Σχετικά  άρθρα