Δρ. Γρηγόριος Ε. Σακκάς

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Δρ. Γρηγόρης Σακκάς, Γυναικολόγος

Δρ. Γρηγόριος Ε. Σακκάς

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Ο Γρηγόριος Σακκάς γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Α΄ Πρότυπο Λύκειον Αθηνών. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των ετών της φοίτησης εργαζόταν ως υποβοηθός στη Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου από όπου δημοσιεύτηκαν και οι πρώτες επιστημονικές εργασίες (Παγκόσμιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας Μόσχας). Ακολουθεί η στρατιωτική θητεία και άσκηση στη Γεν. Χειρουργική ως βοηθός στη Θωρακοαγγειοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κ.Α.Τ. (Δ/ντής Αθ. Τραμπάκλος).

Στη συνέχεια ειδικεύεται στη Γυναικολογία και Μαιευτική στην Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Παν/μίου Αθηνών “Μαιευτήριο Αλεξάνδρα” (Δ/ντής Καθηγ. Διον. Κασκαρέλης). Παρακολουθεί και ειδικεύεται στο ιατρείο Στειρότητος και Γονιμότητος του ιδίου Νοσοκομείου (Δ/ντής Καθηγ. Σπ. Μηλίγγος) όπου και αρχίζει να εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή. Μετά το πέρας της ειδικότητός του εξειδικεύεται στο Παν/κό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου (Simpson Centre for Reproductive Health of Royal Infirmary of Edinburgh) σε θέματα μικροχειρουργικής σαλπίγγων.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών και έχει συμμετάσχει σε πολλά Διεθνή Συνέδρια όπως:

Χρονολογία Τοποθεσία Τίτλος / Συνέδριο
08/1973 Moscow Εργασία: Immunoelectrophoretic study of quantitative and qualitative deviation of proteinurea during pregnancy and post partum underphysiological and pathological conditions
03/2001 Washington American Fertility Society
10/2003 Milan International Obstetrics Gynecology
11/2006 Kuala Lumpur Εργασία: The value of thrombelastography monitoring of pregnant women on low molecular weight Heparin thromboplylaxis/Συνέδριο:
XVIII FIGO World Congress of Gynecology and Obstetrics
03/2007 Barcelona International Obstetrics Gynecology
07/2007 Lyon ESHRE (Fertility Sterility)
03/2008 Lisbon European Congress of Obstetrics Gynecology
10/2008 Nice EUROGIN
10/2009 Cape Town XIX FIGO World Congress of Gynecology and Obstetrics
02/2010 Brussels EUROGIN
09/2010 Munchen ECACCME
03/2012 Wien Breast Cancer
02/2014 Frankfurt Gynäkologie und Geburtshilfe Frankfurt
05/2014 London IFCPC 2014: Cervical Pathology – Colposkopy
02/2015 Sevilla EUROGIN 2015: HPV Infection and related cancers

Παρακολουθεί από δεκαετίας και συνεργάζεται με την Πανεπιστημιακή Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Charite Campus Wirchow του Βερολίνου (Klinik für Gynäkologie και Klinik für Geburtsmedizine Berlin).

Είναι μέλος της Γερμανικής Εταιρείας Γυναικολόγων Μαιευτήρων (Deutsche Gesellschaft für Gynäkologie und Geburtshilfe-DGGG).
Είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγής (American Fertility Society), της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, της Γυναικολογικής Εταιρείας Υπερήχων, καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας.
Εκτελεί ενδοσκοπικές επεμβάσεις στο Μαιευτήριο «ΡΕΑ» (Λαπαροσκοπήσεις και Υστεροσκοπήσεις) καθώς και εφαρμογή επεμβάσεων με “Laser” ιδιαιτέρως σε περιστατικά νοσούντων από ιό πλακωδών κονδυμάτων HPV. Πρωτοπόρος δε στην εφαρμογή των εμβολίων διά την πρόληψη της μετάδοσης του ιού του HPV (Πλακωδών κονδυλωμάτων) ιδιαιτέρως με δημόσιες εμφανίσεις (TV, Ραδιόφωνο, περιοδικό Τύπο κ.ά.).
Διατηρεί άνω των 20 ετών ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα και συνεργάζεται με τo Μαιευτήριo “ΡΕΑ“.

Μιλά απταίστως Γερμανικά – Αγγλικά – Γαλλικά.

Τέλος, έχει δυο υιούς, τον Ευάγγελο, Μαιευτήρα Γυναικολόγο ο οποίος εξειδικεύεται στην εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) με πληθώρα διεθνών επιστημονικών ανακοινώσεων και παρουσιών, και τον Κωνσταντίνο-Μιλτιάδη, διδάκτωρ του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου σε θέματα ασφάλειας Σηράγγων με διαρκή παρουσία σε όλα τα διεθνή συνέδρια της ειδικότητός του, ως ομιλητής ή ως συγγραφέας επιστημονικών εργασιών.

Share This Story: