Δρ. Γρηγόριος Ε. Σακκάς

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Δρ. Γρηγόριος Ε. Σακκάς

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Ο Γρηγόριος Σακκάς γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Α΄ Πρότυπο Λύκειον Αθηνών. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των ετών της φοίτησης εργαζόταν ως υποβοηθός στη Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου από όπου δημοσιεύτηκαν και οι πρώτες επιστημονικές εργασίες (Παγκόσμιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας Μόσχας). Ακολουθεί η στρατιωτική θητεία και άσκηση στη Γεν. Χειρουργική ως βοηθός στη Θωρακοαγγειοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κ.Α.Τ. (Δ/ντής Αθ. Τραμπάκλος).

Στη συνέχεια ειδικεύεται στη Γυναικολογία και Μαιευτική στην Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Παν/μίου Αθηνών “Μαιευτήριο Αλεξάνδρα” (Δ/ντής Καθηγ. Διον. Κασκαρέλης). Παρακολουθεί και ειδικεύεται στο ιατρείο Στειρότητος και Γονιμότητος του ιδίου Νοσοκομείου (Δ/ντής Καθηγ. Σπ. Μηλίγγος) όπου και αρχίζει να εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή. Μετά το πέρας της ειδικότητός του εξειδικεύεται στο Παν/κό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου (Simpson Centre for Reproductive Health of Royal Infirmary of Edinburgh) σε θέματα μικροχειρουργικής σαλπίγγων.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών και έχει συμμετάσχει σε πολλά Διεθνή Συνέδρια όπως:

ΧρονολογίαΤοποθεσίαΤίτλος / Συνέδριο
08/1973MoscowΕργασία: Immunoelectrophoretic study of quantitative and qualitative deviation of proteinurea during pregnancy and post partum underphysiological and pathological conditions
03/2001WashingtonAmerican Fertility Society
10/2003MilanInternational Obstetrics Gynecology
11/2006Kuala LumpurΕργασία: The value of thrombelastography monitoring of pregnant women on low molecular weight Heparin thromboplylaxis/Συνέδριο:
XVIII FIGO World Congress of Gynecology and Obstetrics
03/2007BarcelonaInternational Obstetrics Gynecology
07/2007LyonESHRE (Fertility Sterility)
03/2008LisbonEuropean Congress of Obstetrics Gynecology
10/2008NiceEUROGIN
10/2009Cape TownXIX FIGO World Congress of Gynecology and Obstetrics
02/2010BrusselsEUROGIN
09/2010MunchenECACCME
03/2012WienBreast Cancer
02/2014FrankfurtGynäkologie und Geburtshilfe Frankfurt
05/2014LondonIFCPC 2014: Cervical Pathology – Colposkopy
02/2015SevillaEUROGIN 2015: HPV Infection and related cancers

Επίσης

Παρακολουθεί από δεκαετίας και συνεργάζεται με την Πανεπιστημιακή Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Charite Campus Wirchow του Βερολίνου (Klinik für Gynäkologie και Klinik für Geburtsmedizine Berlin).
Είναι μέλος της Γερμανικής Εταιρείας Γυναικολόγων Μαιευτήρων (Deutsche Gesellschaft für Gynäkologie und Geburtshilfe-DGGG).
Είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγής (American Fertility Society), της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, της Γυναικολογικής Εταιρείας Υπερήχων, καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας.
Εκτελεί ενδοσκοπικές επεμβάσεις στο Μαιευτήριο «ΡΕΑ» (Λαπαροσκοπήσεις και Υστεροσκοπήσεις) καθώς και εφαρμογή επεμβάσεων με “Laser” ιδιαιτέρως σε περιστατικά νοσούντων από ιό πλακωδών κονδυμάτων HPV. Πρωτοπόρος δε στην εφαρμογή των εμβολίων διά την πρόληψη της μετάδοσης του ιού του HPV (Πλακωδών κονδυλωμάτων) ιδιαιτέρως με δημόσιες εμφανίσεις (TV, Ραδιόφωνο, περιοδικό Τύπο κ.ά.).
Διατηρεί άνω των 20 ετών ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα και συνεργάζεται με τo Μαιευτήριo “ΡΕΑ“.

Μιλά απταίστως Γερμανικά – Αγγλικά – Γαλλικά.

Τέλος, έχει δυο υιούς, τον Ευάγγελο, Μαιευτήρα Γυναικολόγο ο οποίος εξειδικεύεται στην εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) με πληθώρα διεθνών επιστημονικών ανακοινώσεων και παρουσιών, και τον Κωνσταντίνο-Μιλτιάδη, διδάκτωρ του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου σε θέματα ασφάλειας Σηράγγων με διαρκή παρουσία σε όλα τα διεθνή συνέδρια της ειδικότητός του, ως ομιλητής ή ως συγγραφέας επιστημονικών εργασιών.

Share This Story: