Δρ. Ευάγγελος Σακκάς, Γυναικολόγος

Δρ. Ευάγγελος Σακκάς

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών,
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην Εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) και γυναικολογική ενδοκρινολογία.

Δρ. Ευάγγελος Σακκάς, Γυναικολόγος

Δρ. Ευάγγελος Σακκάς

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Ο Δρ. Ευάγγελος Σακκάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο πυροβολικό ως ιατρός μονάδος, στο νησί της Χίου.

Ειδικεύτηκε για ένα χρόνο στην Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, ενώ μετέπειτα συνέχισε στην Μαιευτική και Γυναικολογία στις Βρυξέλλες στο πανεπιστήμιο του ULB (Université Libre de Bruxelles).

Έχει κάνει μετεκπαίδευση στη Γυναικεία Αναπαραγωγή, παρακολουθώντας επιτυχώς το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του αξιόλογου Καθηγητού κ. Μαστοράκου.

Επιπροσθέτως, έχει μετεκπαιδευτεί στην εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό κέντρο εξωσωματικής UZ Brussel. Το συγκεκριμένο κέντρο είναι γνωστό για τις πολυάριθμες μελέτες του, με σημαντικότερη την ανακάλυψη της, πλέον γνωστής, τεχνικής ICSI.

Διετέλεσε επιμελητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Brugmann ULB (Université Libre de Bruxelles) για δύο χρόνια.

Επιπλέον, ο Δρ. Ευάγγελος Σακκάς έχει άλλους τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους. Στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή από το πανεπιστήμιο Paris Descartes, στην παιδική και εφηβική γυναικολογία υπό την αιγίδα της Société Française de Pédiatrie και στην ουρογυναικολογία από το Université de Versailles.

Τέλος, έχει αποκτήσει τον διδακτορικό του τίτλο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Δρ. Σακκάς έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια εξωσωματικής γονιμοποίησης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό ως ομιλητής, ενώ έχει συγγράψει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε ξένα και ελληνικά περιοδικά.

Είναι ενεργό μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγής (American Fertility Society), της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, της Γυναικολογικής Εταιρείας Υπερήχων, καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας.

Δε σταματά να μελετάει και να επιμορφώνεται, ενώ συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και παρουσιάζει πλήθος δημοσιεύσεων σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Ο Δρ. Ευάγγελος Σακκάς είναι πατέρας τριών υπέροχων παιδιών στα οποία αφιερώνει προσωπικό χρόνο της καθημερινότητάς του, ενώ συγχρόνως είναι λάτρης της μουσικής και του πιάνου.

Ξεχωρίζει για τα πιστεύω και την κουλτούρα του που βασίζονται στο σεβασμό της γυναικείας και ανδρικής Αξιοπρέπειας, της Διαφάνειας στις διαδικασίες, ενώ ασκεί την Ιατρική πάντα με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ζευγάρια νιώθουν ζεστασιά, οικειότητα και ασφάλεια μαζί του.

Είναι συνεργάτης των νοσοκομείων ΡΕΑ καθώς και UZ Brussel και Brugmann Βρυξελλών.

Μιλάει απταίστως αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Share This Story: