Ροζίνα Παλαιολόγου, Ψυχολόγος Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας, Εκπαιδεύτρια MBS

Ροζίνα Παλαιολόγου

Ψυχολόγος
 Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας & Mindfulness.

Ροζίνα Παλαιολόγου, Ψυχολόγος Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας, Εκπαιδεύτρια MBS

Δρ. Ροζίνα Παλαιολόγου

Ψυχολόγος

Η Ροζίνα Παλαιολόγου συνεργάτιδα της Gyn Care IVF γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας, της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Νομαρχία Αθηνών με αρ. πρωτ. 11326/15-05-09.

Εργάστηκε στο Κέντρο Ημέρας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγ. Αναργύρων (9ο τμήμα Δαφνίου), στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, οικοτροφείο Βριλησσίων. Εκεί συμμετείχε σε ομάδες εποπτείας, σε επιστημονικές ομάδες του οικοτροφείου καθώς και σε προγράμματα κοινωνικοποίησης και ατομικής ανάπτυξης των ασθενών.

Είναι πιστοποιημένη στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γνωσιακών – Συμπεριφοριστικών Θεραπειών.

Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy – CBT) στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ). Στο ολοκληρωμένο τετραετές πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης και κλινικής πρακτικής, σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Ψυχοθεραπειών (European Association of Behavioural and Cognitive Therapy)

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Θεωρείται πρόγραμμα μείωσης του στρες, το οποίο παρέχεται από το Centre of Mindfulness in Medicine, Health Care & Society, του τμήματος Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης & Πανεπιστήμιο του Brown στις ΗΠΑ.

Συντονίστρια εργαστηρίων στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Σκοπό έχει την εκπαίδευση ειδικών ψυχικής υγείας (ψυχολόγων – ψυχιάτρων) στην Ενσυνειδητότητα – Mindfulness.

Εισηγήτρια μαθημάτων “Ενσυνειδητότητα – Αυτεπίγνωση. Mindfulness” στους σπουδαστές της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών. Παρείχε εκπαίδευση στο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών σχετικά με “Εφαρμογές Ενσυνειδητότητας – Mindfulness”.

Στα ειδικά ενδιαφέροντά της εντάσσεται η ψυχική υγεία της γυναίκας.

Ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Γονεϊκότητα και Ψυχική Υγεία” στο Τμήμα Υγείας Γυναικών της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην ομάδα της Gyn Care IVF υποστηρίζει, αξιολογεί και συμβουλεύει ζευγάρια που αντιμετωπίζουν θέματα υπογονιμότητας. Μέσα από τη θεραπευτική πρακτική του Mindfulness που εφαρμόζει, επιτυγχάνει τη μείωση του στρες και αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Το mindfulness ως κομμάτι της θεραπείας βοηθά στη διαχείριση των συναισθηματικών μεταπτώσεων, μειώνει το άγχος, το θυμό, τη θλίψη, βελτιώνει τη σχέση με το σύντροφο, τους φίλους, την οικογένεια και τους συνεργάτες.

Επιπρόσθετα, συνεργάζεται με Μαιευτικά & Γυναικολογικά ιατρεία με σκοπό την εκπαίδευση εγκύων στην ανάπτυξη συναισθηματικής ανθεκτικότητας, στη διαχείριση του στρες της λοχείας καθώς επίσης και στην πρόληψη επιλόχειου κατάθλιψης.

Συμμετέχει σε ημερίδες και συνέδρια. Συγγράφει άρθρα σχετικά με την ψυχολογική υποστήριξη στην υπογονιμότητα και τη μητρότητα.

Έχει δημοσιεύσει άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό «Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Έρευνας & θεραπείας Tόμος 05, Tεύχος 01, Ιανουάριος 2019 – Δεκέμβριος 2019, σελ. 13 Mindfulness Based Stress Reduction «MBSR» Παλαιολόγου Ρ.».

Iδρυτικό μέλος στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας, η οποία προωθεί ζητήματα που άπτονται της ψυχικής υγείας της γυναίκας και όλων των θεμάτων που σχετίζονται με αυτήν σε βιολογικό, ψυχολογικό, κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο.

Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE), στον ειδικό τομέα Ψυχολογικής Υποστήριξης στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Μέλος της MARCE International Society for Perinatal Mental Health, Διεθνούς Εταιρείας Περιγεννητικής Ψυχικής Υγειάς.

Επισκεφτείτε τo youtube channel μας κάνετε εγγραφή και δείτε όλα τα video της Ροζίνα Παλαιολόγου – Επίσης μπορείτε να τα βρείτε και εδώ.

Share This Story: