Δρ. Ροζίνα Παλαιολόγου

Η Παλαιολόγου Ροζίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας, της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Νομαρχία Αθηνών με αρ. πρωτ. 11326/15-05-09.

Εργάστηκε στο Κέντρο Ημέρας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγ. Αναργύρων (9ο τμήμα Δαφνίου), στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, οικοτροφείο Βριλησσίων, συμμετέχοντας σε ομάδες εποπτείας, σε επιστημονικές ομάδες του οικοτροφείου καθώς και σε προγράμματα κοινωνικοποίησης και ατομικής ανάπτυξης των ασθενών.

Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy – CBT) στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ), στο ολοκληρωμένο τετραετές πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης και κλινικής πρακτικής, σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Ψυχοθεραπειών (European Association of Behavioural and Cognitive Therapy

Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Γνωσιακής – Συμπεριφοριστκής Θεραπείας από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς καθώς και από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γνωσιακών – Συμπεριφοριστικών Θεραπειών.

Στα ειδικά ενδιαφέροντά της εντάσσεται η ψυχική υγεία της γυναίκας. Ολοκλήρωσε παρακολούθηση κύκλου σεμιναριακών μαθημάτων με θέμα “Γονεϊκότητα και Ψυχική Υγεία” στο Τμήμα Υγείας Γυναικών της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι συντονίστρια ψυχοεκπαιδευτικών και υποστηρικτικών ομάδων γυναικών με υπογονιμότητα στη Μονάδα Γονιμότητας της ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογικής Κλινικής.

Εκπαιδευμένη στο Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), πρόγραμμα μείωσης του στρες το οποίο παρέχεται από το Centre of Mindfulness in Medicine, Health Care & Society, του τμήματος Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, στην Αμερική.

Συντονίστρια εργαστηρίων στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς με σκοπό την εκπαίδευση ειδικών ψυχικής υγείας (ψυχολόγων – ψυχιάτρων) στις “Βασικές Αρχές Ενσυνειδητότητας – Mindfulness”.

Εισηγήτρια μαθημάτων “Ενσυνειδητότητα – Αυτεπίγνωση. Mindfulness” στους σπουδαστές της Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών.

Παρέχει εκπαίδευση στο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών σχετικά με “Εφαρμογές Ενσυνειδητότητας – Mindfulness”.

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας, η οποία προωθεί ζητήματα που άπτονται της ψυχικής υγείας της γυναίκας και όλων των θεμάτων που σχετίζονται με αυτήν σε βιολογικό, ψυχολογικό, κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο.

Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE), στον ειδικό τομέα Ψυχολογικής Υποστήριξης στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Μέλος της MARCE International Society for Perinatal Mental Health, Διεθνούς Εταιρείας Περιγεννητικής Ψυχικής Υγειάς.