Δανεικά ωάρια

Δανεικά ωάρια

Η χρήση δανεικού ωαρίου έγινε για πρώτη φορά το 1983 και έκτοτε έχει εξελιχθεί και έχει βοηθήσει χιλιάδες γυναίκες να γίνουν μητέρες που σε άλλες συνθήκες δεν θα είχαν μπορέσει.

Η ομάδα μας (GYNCARE IVF) έχει μία εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία στον χώρο καθώς δουλεύουμε πολλές χώρες του εξωτερικού και την Ελλάδα και αυτό έχει βοηθήσει στο να έχουμε μεγάλο αριθμό δοτριών στη διάθεσή μας και ένα ακριβές σύστημα αντιστοίχισης των χαρακτηριστικών μεταξύ δότριας και λήπτριας (ομάδα αίματος, ύψος, χρώμα μαλλιών, ματιών, δέρματος κτλ).

Η λύση του δανεικού ωαρίου αφορά σε γυναίκες προχωρημένης ηλικίας (>45) όπου η ποιότητα των ωαρίων είναι κακή, σε περιστατικά γενετικών ανωμαλιών, σε γυναίκες που έχουν ήδη προσπαθήσει πολλές φορές με αποτέλεσμα κακής ποιότητας έμβρυα και τέλος σε γυναίκες με προηγηθείσα χημειοθεραπεία, ή ακτινοθεραπεία.

Τα ζευγάρια, μας προτιμούν λόγω της γνωστής πλέον εμπειρίας μας στον χώρο αλλά και λόγω των υψηλών ποσοστών μας.

Ο μέσος όρος που έχουμε στο GYNCARE IVF είναι 88% θετική χοριακή και 78% γέννηση υγιούς παιδιού και θεωρούνται τα υψηλότερα στην Ελλάδα.

Η διαδικασία είναι η εξής:

Αρχικά λαμβάνεται ένα πλήρες ιστορικό του ζευγαριού και αφού εκφράσουν την επιθυμία τους για τη χρήση δανεικών ωαρίων γίνεται αντιστοίχιση των χαρακτηριστικών της γυναίκας με τη δότρια. Η δότρια θα ξεκινήσει κύκλο εξωσωματικής και την ημέρα της ωολήψιας τα ωάριά της θα γονιμοποιηθούν με το σπέρμα του συντρόφου. Οι βλαστοκύστεις που θα προκύψουν θα μεταφερθούν στη μήτρα της γυναίκας μετά από κατάλληλη προετοιμασία και συγχρονισμό.
Ετσι δίνεται η ευκαιρία στη γυναίκα να κυοφορήσει και να γεννήσει το παιδί της!

Οι δότριες είναι γυναίκες 18 – 30 ετών με ελεύθερο ιατρικό και χειρουργικό ιστορικό και είναι ελεγμένες για όλες τις γενετικές και λοιμώδεις ασθένειες.

Η επιτυχία μας οφείλεται σε 3 βασικούς λόγους:

  • Αυστηρή επιλογή των δοτριών
  • Πολύ καλή εξέταση του περιστατικού της λήπτριας
  • Υποχρεωτική διαγνωστική υστεροσκόπηση με scratch

Τα τελευταία χρόνια, η μονοκρατορία της θεωρίας του πόσο καθοριστικά είναι τα γονίδια μας έχει αρχίσει να δίνει τη θέση της στη δύναμη των επιγενετικών αλλαγών. Εάν και έως τώρα γνωρίζαμε τα ίχνη που αφήνουν τα γονίδιά μας, στις μέρες μας γνωρίζουμε εξίσου καλά τη σημαντικότητα των αποτυπωμάτων που δημιουργεί η ίδια η εγκυμοσύνη.

Η μοναδική σχέση της μητέρας με το μωρό της ξεκινά από την εγκυμοσύνη, κορυφώνεται στον τοκετό και τους ακολουθεί για όλη τους τη ζωή!

Share This Story: