Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2107777755, 210 7713233

Η αυξημένη τριχοφυΐα ή υπερτρίχωση αποτελεί σήμερα ένα από τα περισσότερο σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα, δεδομένου ότι οι κανόνες αισθητικής της εποχής μας επιβάλλουν ένα μοντέλο γυναίκας με πρόσωπο και σώμα από τα οποία να απουσιάζουν τελείως οι τρίχες. 

Υπερτρίχωση είναι ο ιατρικός όρος που αναφέρεται στην παρουσία κανονικών τριχών και όχι χνουδιού σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές του γυναικείου σώματος όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, η πλάτη, η κοιλιά και το στήθος.

Η εκτεταμένη αξιολόγηση σε γυναίκες που παρουσιάζουν ακόμη και ήπια υπερτρίχωση  είναι σημαντική.

Στην διαγνωστική προσέγγιση ασθενών με υπερτρίχωση κανείς θα πρέπει να εξετάζει τα παρακάτω αίτια υπερτρίχωσης. 

  • PCOS δηλ Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, όταν οι γυναίκες παρουσιάζουν κλινικά ή / και βιοχημική υπερανδρογοναιμία μαζί με ωοθηκική δυσλειτουργία ή / και πολυκυστική μορφολογία των ωοθηκών.
  • Ιδιοπαθής υπερανδρογοναιμία, όταν οι γυναίκες εμφανίζουν κλινική και βιοχημική υπερανδρογοναιμία, αλλά έχουν τακτικούς κύκλους ωορρηξίας, κανονικής διάρκειας και φυσιολογική μορφολογία των ωοθηκών.
  • Ιδιοπαθής υπερτρίχωση, όταν οι γυναίκες εμφανίζονται με υπερτρίχωση, αλλά έχουν φυσιολογικές συγκεντρώσεις ανδρογόνων, έχουν τακτικούς κύκλους ωορρηξίας και φυσιολογική μορφολογία των ωοθηκών.
  • NCCAH ( μη κλασική συγγενής υπερπλασία των επινεφριδίων).
  • Όγκοι που εκκρίνουν ανδρογόνα
  • Άλλες ορμονικές διαταραχές όπως: υποθυρεοειδισμός, υπερπρολακτιναιμία, σύνδρομο Cushing
  • Φάρμακα όπως τα αναβολικά και τα στεροειδή.

Η θεραπεία της υπερτρίχωσης συνίσταται στη θεραπεία της ορμονικής διαταραχής αν υπάρχει και στην τοπική αντιμετώπιση της υπερτρίχωσης.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies  για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.