Εξωσωματική το καλοκαίρι

Γράφει η Ροζίνα Παλαιολόγου

Η μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, η ζεστή, η ηλιοφάνεια και οι εκδρομές τα Σαββατοκύριακα αποτελούν χαρακτηριστικό του καλοκαιριού και βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Αλλά ξέρατε ότι το καλοκαίρι είναι επίσης η ιδανική περίοδος για την εξωσωματική γονιμοποίηση;
Αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο τα ζώα που έχουν υψηλότερα ποσοστά σύλληψης κατά τους θερμότερους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού – η πιθανότητα μιας γυναίκας να κάνει ωορρηξία και να συλλάβει είναι επίσης υψηλότερη κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.
Η έρευνα που παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής έδειξε διαφορά στα ποσοστά σύλληψης από 7,5% το χειμώνα σε 15,7% το καλοκαίρι, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.
Ιστορικά, και πριν από την εμφάνιση του σύγχρονου ελέγχου των γεννήσεων, δείχνουν τις τάσεις που υπάρχουν ανάλογα με τις εποχές, αλλά τώρα οι ερευνητές βλέπουν αυτή την τάση και στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η εμφύτευση του εμβρύου στη μήτρα και η ολοκλήρωση μιας επιτυχούς εγκυμοσύνης ήταν σημαντικά υψηλότερη κατά τη διάρκεια των μηνών με το περισσότερο φως της ημέρας – 20% σε σύγκριση με 16%. Παρόλο που δεν πρόκειται για μια καθορισμένη εποχή, το ποσοστό του φωτός της ημέρας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φαίνεται να έχει σημασία.

Πλεονεκτήματα εξωσωματικής το καλοκαίρι

Share This Story: