Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2107777755, 210 7713233

Ως κύηση υψηλού κινδύνου ορίζεται εκείνη η εγκυμοσύνη, στην οποία είτε η μητέρα είτε το έμβρυο βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με μία φυσιολογική εγκυμοσύνη.

Οι πιο συχνοί και σοβαροί παράγοντες που χαρακτηρίζουν μία κύηση ως κύηση υψηλού κινδύνου είναι

1. Εγκυες ηλικίας κάτω των 17 ετών ή άνω των 43 ετών


2. Εγκυες με ιστορικό αυτόματων ή τεχνητών αποβολών, πρόωρων τοκετών, ενδομητρικών θανάτων εμβρύων, συγγενών ανωμαλιών των εμβρύων και νεογνικών θανάτων


3. Εγκυμοσύνες, που σχετίζονται με παθολογικές καταστάσεις, που προυπήρχαν ή πρωτοεμφανίζονται στην κύηση, όπως σακχαρώδης διαβήτης, αναιμία, καρδιοπάθεια, υπέρταση, ευαισθητοποίηση στον παράγοντα Rhesus, ασυμβατότητα ΑΒΟ μητέρας-εμβρύου, πυελονεφρίτιδα, σύφιλη, τοξοπλάσμωση, φλεγμονές του ουρογεννητικού συστήματος, ενδοκρινείς παθήσεις 


4. Εγκυμοσύνες με παράλληλη νεοπλασία


5. Προεκλαμψία, υπέρταση


6. Προδρομικός πλακούντας ή ανωμαλίες πρόσφυσης του πλακούντα


7. Δίδυμη ή πολύδυμη κύηση


8. Πρώιμη ρήξη των υμένων


9.Κυήσεις με υπολειπόμενη ανάπτυξη εμβρύου


10. Εγκυες με ανωμαλίες της διάπλασης της μήτρας ή του κόλπου


11. Εγκυες με προηγούμενες καισαρικές τομές ή άλλες εγχειρήσεις στη μήτρα


12. Εγκυες με ανεπάρκεια του έσω τραχηλικού στομίου της μήτρας


13. Εγκυες με οικογενειακό ιστορικό γενετικών παθήσεων


Οι παραπάνω καταστάσεις εμφανίζονται σε ένα ποσοστό της τάξεως του 14% στο σύνολο των εγκύων, αλλά ευθύνονται για το 50% της μητρικής και περιγεννητικής νοσηρότητας και θνησιμότητας και για το 60% των καισαρικών τομών, που γίνονται για πρώτη φορά σε μία έγκυο γυναίκα. Η δράση τους μπορεί να είναι άμεση, όπως συμβαίνει με τις αιμορραγίες ή έμμεση, στο δε έμβρυο συνήθως επεμβαίνουν άμεσα σε αυτό και τον πλακούντα επιφέροντας αυτόματη αποβολή, πρόωρο τοκετό, ενδομήτριο θάνατο, λιποβαρές ή υπέρβαρο έμβρυο, λοιμώξεις του εμβρύου, διαπλαστικές ανωμαλίες, σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας του νεογέννητου. Οι κυήσεις αυτές πρέπει να παρακολουθούνται πολύ στενά και ο γυναικολόγος πρέπει να βρίσκεται σε στενή επικοινωνία τόσο με τη γυναίκα όσο και με τον υπερηχογραφιστή ή και παιδίατρο αν χρειαστεί.

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies  για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.